Ένα σκληρό lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σύμφωνα εμ την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. «Πρέπει όλοι να προσέξουμε, ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» πρόσθεσε.

«Ξεχνάμε το Πάσχα, θα ψήσουμε το αρνάκι στις ταράτσες και στα μπαλκόνια μας» και αναφερόμενη στα αυξημένα κρούσματα τόνισε ότι «μέχρι σήμερα δεν είχαμε lockdown, ήταν τυπικό» είπε στην εκπομπή «Το πρωινό».

«Αν αλλάξει ο τρόπος των SMS και μερικοί δεν το εκμεταλλεύονται τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα», χαρακτηρίζοντας λάθος την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα.

«Στόχος είναι μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε σχετική ανοσία»

Για τα εμβόλια είπε ότι «για να πούμε ότι έχουμε σχετική ανοσία, πρέπει να εμβολιαστεί το 50% με 60% του πληθυσμού. Στόχος είναι μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε σχετική ανοσία» είπε

Σημείωσε ακόμα ότι «με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson τα πράγμα θα είναι πολύ καλύτερα και θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί». Στην Ελλάδα, όπως είπε, το περιμένουμε σε περίπου 20 ημέρες

Για το εμβόλιο της Pfizer είπε πήρε την έγκριση και θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι άνω των 65 ετών.

Τέλος, τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ωστόσο τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται ψυχραιμία.