Υπό κατάληψη παραμένει το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την αστυνομική επιχείρηση και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητικές παρατάξεις διαφόρων ιδρυμάτων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Πανεπιστημιακού ασύλου. Ζητούν να καταργηθεί ο νέος νόμος που προβλέπει τη σύσταση αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές, ως απάντηση, όπως υποστηρίζουν, στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση, πέταξαν αβγά και γιαούρτια στην πρόσοψη της Πρυτανείας.

Στο πλευρό τους βρίσκονται καθηγητές διαφόρων τμημάτων.

«Είμαστε εδώ ως μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για να υποστηρίξουν το αυτονόητο. Την δημοκρατία στο πανεπιστήμιο, την ανεξαρτησία του πανεπιστημίου και την υποστήριξη στους φοιτητές μας. Ήταν λάθος της πρυτανείας να φωνάξει την αστυνομία, ήταν απαράδεκτο, οι σκηνές που είδαμε ήταν όντως απαράδεκτες. Κάνω μια έκκληση και πάλι προς τον Πρύτανη, ότι μπορεί ακόμη και τώρα να παρέμβει στην εισαγγελία για να απελευθερωθούν και να εξαφανιστούν οι κατηγορίες ενάντια στους φοιτητές» δήλωσε ο Αλέξανδρος Μπένος, καθηγητής ιατρικής.

Δείτε το βίντεο:

TAGS