Δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του σταθμού Open η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Εν μέσω καταγγελιών που κλυδωνίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο, η πρώτη ερώτηση που δέχθηκαν αφορούσε την νομοθεσία για το αδίκημα του βιασμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε πως θέλει να αλλάξει η νομοθεσία που αφορά τους βιασμούς. Συγκεκριμένα το 86% απάντησε ναι, στην ερώτηση αν επιθυμεί να αλλάξει η νομοθεσία για το αδίκημα του βιασμού.

Ερώτηση όμως δέχθηκαν οι πολίτες και για τον τρόπο που αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός την κακοκαιρία Μήδεια που «χτύπησε» τη χώρα.

«Είστε ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός στη διαχείριση της κακοκαιρίας;» Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά έναντι του 49% που απάντησε θετικά.

«Είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση για το επιχειρησιακό κομμάτι του εμβολιασμού;» Το 60% των πολιτών απάντησε θετικά έναντι του 40% που απάντησε αρνητικά.

«Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν τα ζητήματα της πανδημίας καλύτερα;» Το 41% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε «χειρότερα» έναντι του 18% που απάντησε «καλύτερα». Σε ποσοστό 27% οι πολίτες απάντησαν πως η κατάσταση θα ήταν ίδια.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για την πανεπιστημιακή αστυνομία; Σε ποσοστό 53% συμφωνούν με την ίδρυση της ενώ το 39% διαφωνεί.