Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 θα ισχύσει και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον Ant1, θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Παρατήρησε ωστόσο ότι η απαγόρευση έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Όπως είπε το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί καθώς θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο.

Στο τραπέζι ο κόφτης στα SMS

Ερωτηθείς για τα σενάρια που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω SMS και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, είπε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Σε ότι αφορά τα ανθοπωλεία που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, είπε ότι είναι ένα λογικό αίτημα. Σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πει τι θα γίνει καθώς τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.