Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εξήγησε πώς θα συμβάλλουν τα νέα μέτρα στην εκτόνωση της υγειονομικής κρίσης.

Ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα πρόκειται για ένα μέτρο που έχει χρησιμότητα στις μικρές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι εργάζονται κατά μόνας σε εξωτερικές εργασίες.

«Είναι η ώρα που πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο, ή από τη μια περιοχή στην άλλη, μόλις δηλαδή τελειώνει η εργασία τους και κοινωνικοποιούνται» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε μάλιστα, για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, δεν υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο. «Αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία, ο κόσμος είναι κουρασμένος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τις 25 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία φαίνεται και στις ηλικιακές ομάδες 4 έως 17 και 25 έως 44.

«Δεν κλείσαμε τα σχολεία γιατί επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα πριν πάρουμε την απόφαση του κλεισίματος».