Την πλήρη ανεπάρκεια συστήματος ιχνηλασιμότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των παρασκευασμάτων κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας, στην εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος με την επωνυμία «Αφοι Ζαβέρδα Ο.Ε.», που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, διαπίστωσε, μεταξύ άλλων η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο επισήμου ελέγχου που πραγματοποίησε.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εν λόγω επιχείρηση δεν τεκμηρίωσε τη χρήση ασφαλών πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων. Επίσης, στην εγκατάσταση βρέθηκαν πρόσθετα (συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης) χωρίς επισημάνσεις ή περαιτέρω πληροφορίες σύνθεσης. Τα ανωτέρω ευρήματα καθιστούν τα προϊόντα που έχουν παραχθεί στην παραπάνω εγκατάσταση ως μη ασφαλή, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του Κανονισμού 178/2002/ΕΚ και το άρθρο 7 του Ν. 4235/2014.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των παραχθέντων, από την παραπάνω εταιρεία, προϊόντων και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το υπουργείο καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.