Καμία καταγγελία δεν υπάρχει για τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες» τόνισε μεταξύ άλλων, μετά το όργιο φημών που ξέσπασε χθες (02/02). Μάλιστα ο κ. Λιγνάδης είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία διευκρίνιζε ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του (δείτε εδώ την ανακοίνωση).

«Δεν ξέρω συζητήσεις, δεν ξέρω φήμες, δεν μας αφορούν. Προφανώς όταν έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες οφείλουμε να επέμβουμε. Δεν χωρά καμία ανοχή και ανεκτικότητα σε θέματα βίας, οποιασδήποτε μορφής. Όταν δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε κράτος δικαίου […] Επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο πολιτισμού».

Όπως ανέφερε η κ. Μενδώνη «όλο το σενάριο που στήθηκε χθες περί παραίτησης και αιτήματος παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί».

Αναφερόμενη στη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και καταγγελιών καλλιτεχνών για παρενοχλήσεις τόνισε ότι είναι «μια νοσηρή κατάσταση, ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Περιμέναμε», σχολιάζει «ότι η κ. Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».