Τις πληγές του μετρά ήδη ο Έβρος, όπου εξαιτίας της κακοκαιρίας έχασε τη ζωή του ένας πυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Απαλό Έβρου.

Ο άνδρας, στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα μακριά, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Εγκλωβισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη

Η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση στον δήμο Αλεξανδρούπολης προξένησε σοβαρά προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή.

Στον οικισμό του Απαλού ο δήμος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και οι μαθητές περίμεναν μέσα στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

«Υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή η οποία έχει περικλείσει το Δημοτικό σχολείο του Απαλού. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είναι μέσα με ασφάλεια και περιμένουμε να κοπάσει η βροχή για να κάνουμε παρέμβαση. Δεν αφήνουμε να κάνει καμιά προσέγγιση κανένας γονιός στο Δημοτικό σχολείο» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης.

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν στο Σουφλί και χωριά του δήμου (Κορνοφωλιά, Δαδιά κ.α) οι έντονες βροχοπτώσεις.

Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη αναφέρει το evros-news.gr.

Από τον μεγάλο όγκο των νερών κόπηκε στη μέση ο κάθετος άξονας Αρδανίου-Ορμενίου στο ύψος του Προβατώνα.