Σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα (27/01) φοιτητές – μέλη παρατάξεων που εκπροσωπούνται στους φοιτητικούς συλλόγους με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ.

«Η μερίδα των φοιτητών που διαμαρτύρεται έχει την άποψη της και την εκφέρει, όμως και η κοινωνία καταλαβαίνει ότι ενέργειες όπως αυτή σε βάρος του συναδέλφου πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, κ. Μπουραντωνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες, όπως δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες φθορές της δημόσιας περιουσίας, γιατί το ελληνικό πανεπιστήμιο, το δημόσιο πανεπιστήμιο, είναι περιουσία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγιναν.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σχετικά με την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, εξήγησε πως «η όποια διαμαρτυρία στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής έκφρασης, είναι καλοδεχούμενη».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε επίσης ότι «τα νέα παιδιά, οι φοιτητές έχουν τις απόψεις τους και σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές», όμως «σωστό είναι η οποία μορφή έκφρασης απόψεων να μην παρακωλύει και να μη δημιουργεί προβλήματα στην εν γένει και συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνεται η διαμαρτυρία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.