Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή, στην Ερέτρια. Οι Αρχές εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, καθώς ένα άτομο ισχυρίζεται ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός διαλόγου με ύβρεις ανάμεσα στον εκλιπόντα και έναν ψαρά, πριν το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες πιστοποιήθηκαν ως αιτία θανάτου οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις -το πιθανότερο από την προπέλα του πλοίου, ωστόσο προκύπτουν αρκετά ερωτήματα αναφορικά με το πώς ή τι προκάλεσε την πτώση του πολιτικού στη θάλασσα.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε ο Αντώνης Παντελής, ο οποίος είναι κάτοικος Ερέτριας. «Ήταν Κυριακή μεσημέρι ώρα 13:15. Περπατούσα τον παραλιακό δρόμο. Βλέπω ένα σκάφος που κινούνταν στον κάβο, με μεσαία ταχύτητα και έκανε γύρους μόνο του. Δεν είδα άλλα σκάφος να είναι κοντά του. Δεν είδα άλλο σκάφος να περνά από το σημείο που ήταν ο Σήφης Βαλυράκης. Είδα μόνο το φουσκωτό του», ανέφερε.

Επίσης, εξήγησε πως όταν τα σκάφη κάνουν με αυτό τον τρόπο περιστροφές, είναι ακυβέρνητα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είδε άλλο καϊκι κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. «Λένε ότι είδαν ένα καϊκι. Σαν Αντώνης δεν είδα κάτι», σημείωσε.

Ανώτατα στελέχη του Λιμενικού περιέγραψαν στο Mega μία μαρτυρία, η οποία εμπλέκει και άλλο σκάφος στο τραγικό δυστύχημα, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη κατήγγειλε πως υπήρξε ακόμη και λογομαχία με τον πρώην υπουργό.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος Γιώργος Σπύρου, το αλιευτικό σκάφος ήταν αυτό που προκάλεσε την πτώση του πρώην υπουργού στην θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει καταθέσεις από τους μάρτυρες που είδαν το αλιευτικό σκάφος κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Κομβικό στοιχείο για την έρευνα είναι και τα στοιχεία που θα προκύψουν από το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας για το εάν τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν από την μηχανή του δικού του σκάφους ή όχι.