Διάλογο με ύβρεις ανάμεσα στον Σήφη Βαλυράκη και έναν ψαρά πριν το τραγικό δυστύχημα αποκαλύπτει άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, σύμφωνα με το Mega.

«Ήταν απέναντι από την Αγία Τριάδα και ο Σήφης Βαλυράκης ψάρευε σουπιές με το κόκκινο σκάφος. Το σκάφος έκανε μια διακοπή, ξανάβαλε μπρος, ξαναξεκίνησε κι έφτασε σε ένα σημείο και τον πλησίασε ένα άσπρο αλιευτικό σκάφος. Το άσπρο το αλιευτικό σκάφος είχε έναν διάλογο μαζί του.

Και του είπε: «Τι κάνεις εδώ ρε…». Λέει «τι σε νοιάζει εσένα».

«Εμένα δε με νοιάζει, εγώ είμαι επαγγελματίας ψαράς. Θα σε…» και έγινε συμπλοκή. Συμπλοκή με λόγο. Μετά το αλιευτικό έκανε μία, δύο, τρεις στροφές γύρω από το μικρό φουσκωτό και έφυγε. Προκάλεσε μεγάλο κυματισμό. Την πτώση δεν την είδα» αναφέρει ο φερόμενος ως αυτόπτης μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιώργος Σπύρου μιλώντας νωρίτερα στο Mega κατήγγειλε ως υπαίτιο του δυστυχήματος έναν καπετάνιο επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Όπως υποστήριξε, το αλιευτικό αυτό πλησίασε πολύ κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. Μάλιστα ο καπετάνιος του σκάφους φέρεται να μάλωσε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή (σ.σ. ο πολιτικός είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού για ψαροντούφεκο).

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων.