Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, του οποίου αναβλήθηκε η κηδεία που είχε προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι, καθώς η οικογένειά του αφήνει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιώργος Σπύρου μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο Mega κατήγγειλε ως υπαίτιο του δυστυχήματος έναν καπετάνιο επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Όπως υποστήριξε, το αλιευτικό αυτό πλησίασε πολύ κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. Μάλιστα ο καπετάνιος του σκάφους φέρεται να μάλωσε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή (σ.σ. ο πολιτικός είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού για ψαροντούφεκο).

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων.

«Ο καπετάνιος του αλιευτικού μετά τον καβγά, άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του Βαλυράκη με αποτέλεσμα από τον κυματισμό που προκλήθηκε, να πέσει στη θάλασσα ο πρώην υπουργός. Είναι απίθανο να χτυπήθηκε από την προπέλα του ίδιου του του φουσκωτού, αλλά το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού» όπως αναφέρει ο δικηγόρος.

Καλεί μάλιστα τον καπετάνιο να προσέλθει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη και να πει τα πραγματικά περιστατικά «λυτρώνοντας την οικογένεια Βαλυράκη από το μαρτύριό της» όπως είπε.

Πλακιωτάκης σε σύζυγο Βαλυράκη: «Θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος της υπόθεσης»

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.