Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στην οδό Βαλαωρίτου στη Θεσσαλονίκη, έκαναν μικροί έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους με πρωτοβουλία των αγωνιστικών συσπειρώσεων της ΠΑΣΕΒΕ.

Με πανό και συνθήματα διέκοψαν για περίπου μία ώρα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο σημείο (Βαλαωρίτου 38) και κατήγγειλαν ότι «το ΚΕΑΟ είναι ένας επιπλέον μηχανισμός εκβιασμού και κατασχέσεων που αποβλέπει στον πιο γρήγορο αφανισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και στο γιγάντωμα των πολυεθνικών και μονοπωλιακών ομίλων».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμεων Εμπόρων Θεσσαλονίκης Ράνια Καπετανγιώργη είπε ότι «το ΚΕΑΟ δημιουργήθηκε για να μας κλείσουν. Χρήματα δεν έχουμε για να πληρώσουμε τις οφειλές και οι ανεδαφικές ρυθμίσεις που κατά καιρούς βγαίνουν το μόνο στόχο που έχουν είναι να μας εξοστρακίσουν από την αγορά εργασίας και ήδη 200.000 συνάδελφοι μας αφανίστηκαν».

Οι διαδηλωτές ζητούν αποποινικοποίηση των οφειλών, να σταματήσουν οι κάθε είδους κατασχέσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, να «παγώσουν» τα χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, μείωση των εισφορών και επίδομα ανεργίας σε όσους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους λόγω αδυναμίας συνέχισης της λειτουργίας.

Τη διαμαρτυρία οργάνωσαν ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών, ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και το Σωματείο Δερμάτινων Γουναρικών.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν και στα γραφεία του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ και του ΤΣΜΕΔΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.