Διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή 45 δοκίμων σημαιοφόρων ΛΣ (ανδρών-γυναικών) προκηρύσσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών να ξεκινά σήμερα.

H σχετική προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στην ιστοσελίδα της «Διαύγειας» (ΑΔΑ: ΒΝΔΞΟΠ-ΣΔΘ) και έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 10, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υψομέτρηση, ιατρικές εξετάσεις – παραπομπή στην ΑΝΥΕ, αθλητικές δοκιμασίες (κολύμβηση – αγωνίσματα) και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Όσοι κριθούν ικανοί από τις ανωτέρω εξετάσεις-δοκιμασίες υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις.

Στην προκήρυξη, μεταξύ άλλων, αναφέρεται η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι Σχολές και τα Τμήματα των οποίων οι πτυχιούχοι δικαιούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία».

Κατάθεση δικαιολογητικών, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο) μπορεί να γίνει κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00, από την Παρασκευή 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 1η Αυγούστου στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, ΤΚ 18510).