Σοκάρει από χθες η είδηση ότι ο 21χρονος, Α. Π., μόνο και μόνο για να ευχαριστήσει το Σατανά, πολτοποίησε το κεφάλι μιας άστεγης στη Γλυφάδα ανήμερα του Πάσχα. Κάθε νέα πληροφορία που έρχεται στο φως σοκάρει ακόμη περισσότερο, όπως και οι δηλώσεις του πατέρα του στα Μέσα ότι «ο γιος μου είναι ψυχικά άρρωστος».

Ρεπορτάζ: Βάσω Ασμανίδου

Ο νεαρός αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε τα πάντα στους αστυνομικούς. Ανέφερε ότι έβγαινε από το σπίτι του και προσευχόταν καθημερινά στο Σατανά ώστε μέχρι τις 21 του μήνα εκείνος να του «υποδείξει» το επόμενό του θύμα, όπως είχε κάνει και το βράδυ της Ανάστασης.

Ο 21χρονος, ανήμερα του Πάσχα, περιφερόταν αναζητώντας το θύμα. Έκοψε με ένα γυαλί το χέρι του, σχημάτισε έναν ανάποδο Σταυρό και τον αριθμό «666» και ζήτησε από το Σατανά να του δείξει το θύμα που θα θυσίαζε στο όνομά του. Τρία παγκάκια πιο κάτω εμφανίστηκε η άστεγη που αναζητούσε ένα μέρος για να κοιμηθεί. Χωρίς να σκεφθεί στιγμή, πήρε την πέτρα και της πολτοποίησε το κεφάλι. Προσπάθησε μάλιστα με το αίμα της γυναίκας να σχηματίσει τη μορφή του Σατανά για να τον ευχαριστήσει. Οι αστυνομικοί όμως τον εντόπισαν από τα αποτυπώματα που βρήκαν στην πέτρα που πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

«Ψυχικά διαταραγμένος»
Ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα φαίνεται να είναι ο 21χρονος σατανιστής που συνελήφθη χθες στη Γλυφάδα, όπως εξηγεί μιλώντας στο newsbeast.gr ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. Ο επιστήμονας μάλιστα σκιαγραφεί το προφίλ του δράστη. «Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις. Η πρώτη περίπτωση αφορά στο να είναι ο 21χρονος ψυχωτικός. Αυτή η ψύχωση μπορεί να έχει δημιουργηθεί από τον οποιονδήποτε λόγο. Ο νεαρός μπορεί να ακούει διάφορες φωνές να του μιλούν για το Σατανά ή να πιστεύει ότι ταυτίζεται με το Σατανά ή να νομίζει ότι ο Σατανάς είναι ο άρχων του κόσμου. Κάτω από την επήρεια αυτής της αρρώστιας, η οποία δυστυχώς δεν ελέγχεται από τα φάρμακα, έκανε ό,τι έκανε. Έφτασε δηλαδή στο σημείο να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Έχουμε δει ότι οι παρανοϊκοί ψυχωτικοί μπορούν να φθάσουν σε αυτό το σημείο», αναφέρει ο κ. Σούρας. Και συμπληρώνει: «Μια υποπερίπτωση είναι ο ασθενής να κάνει χρήση ουσιών και αυτές οι ουσίες να τον σπρώξουν, μαζί με την ψύχωση, στη δολοφονία».

Ο ψυχίατρος εξηγεί ακόμη τι συμβαίνει και στις δύο περιπτώσεις, λέγοντας: «Είτε στην παρανοϊκή ψύχωση είτε στην ψύχωση που δημιουργείται από διάφορες ουσίες, μπορείς να φτάσεις ακόμη και στη δολοφονία. Ο 21χρονος ανέφερε ότι ασχολείται με τον Σατανά αλλά πρέπει να δούμε πως ασχολείται και γιατί ασχολείται. Πρέπει ακόμη να τονίσουμε ότι είναι τελείως διαφορετικό κάποιος να ασχολείται με το Σατανά γενικά και τελείως διαφορετικό να είναι άρρωστος με τον Σατανά», λέει και συμπληρώνει: «Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτός ο άνθρωπος να είναι βαρύτατα διαταραγμένος από μια διαταραχή που λέγεται αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους και επειδή μέσα τους δεν υπάρχει ενοχή, μπορούν να φτάσουν να σκοτώσουν».

«Γιατί αποδεικνύεται ότι είναι άρρωστος»
Την πράξη του ότι γνωστοποίησε σε ψεύτικο προφίλ του στο Facebook τη δολοφονία του ο 21χρονος, σχολίασε ο έμπειρος ψυχίατρος. «Ο άνθρωπος αυτός αποδεικνύεται ότι είναι άρρωστος, αφού μετά τη δολοφονία του, ανέβασε στο Facebook την πράξη του. Συνήθως, οι δολοφόνοι δεν το κάνουν αυτό το πράγμα για να μην τους πιάσουν. Φαίνεται δηλαδή ότι ο 21χρονος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον συλλάβουν. Μοιάζει να είναι ένας άρρωστος, ο οποίος κάτω από την επήρεια διαφόρων ψευδαισθήσεων που έχουν σχέση με τον σατανισμό, έκανε ό,τι έκανε», καταλήγει ο κ. Σούρας.

Πάντως, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο 21χρονος που θα οδηγηθεί στις δικαστικές Αρχές, έγραψε στην ψεύτικη σελίδα του ότι είχε ευχαριστήσει τον Σατανά την ημέρα της Ανάστασης. Στη σελίδα αυτή περιέγραψε μάλιστα έμμεσα τη δολοφονία της άτυχης 41χρονης που βρέθηκε στο δρόμο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός από τα 15 άρχισε να αναζητά μια θρησκευτική κατεύθυνση και κατέληξε στο σατανισμό διαβάζοντας σχετικά βιβλία. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι απέφευγε να κυκλοφορεί τη μέρα έξω και δεν είχε πολλούς ανθρώπους στο περιβάλλον του.

Ο νεαρός ζούσε με τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδελφό του σε ένα διαμέρισμα της Γλυφάδας. Τον τελευταίο καιρό είχε καρφωθεί στο μυαλό του ότι πρέπει να κάνει ανθρωποθυσία. Την έκανε το Πάσχα και ήταν έτοιμος να ξανασκοτώσει. Στις 21 Ιουνίου…

«Θέλω να γίνω σατανιστής»

O Α. Π. πριν από περίπου δύο μήνες, οπότε και δολοφόνησε την 41χρονη στη Γλυφάδα, έγραψε στο λογαριασμό του στο Youtube, κάτω από το βίντεο με το τραγούδι του συγκροτήματος μπλακ μέταλ, Rotting Christ, με τίτλο «Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού» ότι θέλει να γίνει σατανιστής. Μάλιστα, ζητούσε βοήθεια για να γνωρίσει τα κατάλληλα άτομα και έδινε το κινητό του τηλέφωνο.