Περίπου 200 δασοπυροσβέστες παραμένουν αυτή την ώρα στη Βουλή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δασοπυροσβέστες που βρίσκονται τώρα στη Βουλή έχουν κλείσει το δρόμο ενώ η Αστυνομία έχει δώσει το δρόμο στην κυκλοφορία με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Νωρίτερα οι δασοπυροσβέστες προσπάθησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εποχικών Πυροσβεστών, δήλωσε:

«Στο δικό μας Υπουργείο, με τη συνεχή παρακολούθηση και το ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον του Υφυπουργού κ. Μανώλη Όθωνα, με βάση δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού μας, του κ. Παπανδρέου, ό,τι είχαμε να κάνουμε από την πλευρά μας, το έχουμε κάνει προς εσάς, τηρώντας όλες τις υποσχέσεις μας.

Η νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στη διακυβερνητική διαβούλευση. Όποιες άλλες ρυθμίσεις χρειαστούν πάλι εδώ είμαστε για να δώσουμε τις λύσεις που μπορούμε.

Έχουμε τη θέληση για να λύσουμε το θέμα, γιατί σεβόμαστε τη δική σας δουλειά, όπως σεβόμαστε και τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και τη μεγάλη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία.

Προφανώς πρέπει να καλυφθούν τα κενά από τους ανθρώπους που έχουν γνώση, πείρα και συμμετοχή όλη αυτή την περίοδο, στη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει. Ακόμα και χθες στη συζήτηση που είχαμε με τους συναδέλφους στο Υπουργείο Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου, το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν το δικό σας.

Έχουμε παρουσιάσει τρία εναλλακτικά σενάρια για το πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις δημοσιονομικές απαιτήσεις που χρειάζονται για την εφαρμογή και την υλοποίηση του νόμου.

Για οτιδήποτε δεν μπορέσουμε να καλύψουμε σε αυτή τη φάση, η δική μας εισήγηση, και νομίζω ότι θα γίνει δεκτή, είναι ότι πάλι οι ανάγκες θα καλυφθούν και του χρόνου από εσάς. Η θέση μας είναι απολύτως καθαρή και δεδομένη».