Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το απόγευμα της Δευτέρας, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την «Επιχείρηση Ελευθερία» η οποία αφορά στο εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα βήματα τα οποία περιλαμβάνει η «Επιχείρηση Ελευθερία».

«Έρχονται τα εμβόλια στην Ελλάδα, θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους» ανέφερε και τόνισε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε 5 τέτοιους χώρους.

Σε αυτούς τους χώρους υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία στα οποία θα αποθηκεύονται τα εμβόλιο ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τις διανομές των εμβολίων.

«Είναι δεδομένο ότι στην πορεία θα προκύψουν δυσκολίες. Με απόλυτη διαφάνεια θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναφορικά με τις δόσεις των εμβολίων της Pfizer που θα φτάσουν στην Ελλάδα, ανέφερε πως:

  • Στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μικρή παρτίδα 9,750 δόσεων
  • Στις 27 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία αναφορά
  • Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή τους στα νοσοκομεία
  • Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα, 83850 δόσεων
  • Έως τέλος Ιανουαρίου περιμένουμε 429,000 δόσεις και έως τέλος Φλεβάρη 333,350 δόσεις

«Είναι εμφανές ότι όσο περισσότερες εταιρείες παίρνουν έγκριση τόσο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί» είπε ο κ. Θεμιστοκέλους και τόνισε πως μόνο από την Pfizer, πάντως, τόνισε πως ως τον Μάρτιο περιμένουμε 1.265.550 δόσεις.

Εμβόλιο Pfizer – BioΝTech: Πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων γνωμοδότησε θετικά για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από τις Pfizer και BionTech, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανακοινώνει την είδηση μέσω twitter.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να παρέχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους! Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μόλις εξέδωσε θετική επιστημονική γνώμη για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Στο μήνυμά της στο twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δράσει άμεσα και αναμένεται απόψε η επίσημη απόφαση από την Κομισιόν.

Η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Εμερ Κουκ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου ανέφερε πως: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.