Ικανοποίηση έφερε πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων για οικογένεια δανειοληπτών, η οποία βρισκόταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.

Ο σύζυγος της οικογένειας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Έχουν δύο ανήλικα παιδιά και πολύ χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Η οικογένεια, όπως αναφέρει το cretalive.gr, είναι χρεωμένη σε τρεις τράπεζες, έχει καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, συνολικής οφειλής 31.870 ευρώ, είτε ως οφειλέτες είτε ως εγγυητές.

Η απόφαση αφορά το 45χρονο σύζυγο δανειολήπτη, ο οποίος παίρνει σύνταξη αναπηρίας. Λαμβάνει δηλαδή 542,91 ευρώ το μήνα. Ακόμη αφορά και την 33χρονη γυναίκα του, η οποία είναι άνεργη και συμμετέχει ως εγγυήτρια καταναλωτικού δανείου στο σύζυγό της αλλά είναι και εκείνη οφειλέτης.

Το δικαστήριο διέταξε την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των αιτούντων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών τους στοιχείων, έως την έκδοση οριστικής απόφασης που έχει οριστεί η συζήτηση για το έτος 2021 και ορίζει, αφού έλαβε υπόψη του τα εισοδήματα των δανειοληπτών, αλλά και το χρέος αυτών, της οικονομικής δυνατότητας και των δαπανών διαβίωσης, και κατ εφαρμογή του άρ.8 παρ.2 του Ν.3869/2010, προς εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων και για διάστημα πέντε ετών, μηνιαία δόση 29,50 ευρώ, που αντιστοιχεί με το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης προς τις πιστώτριες.