Στις 30 Νοεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό το Athens Metro Mall στα νότια προάστια, μια επένδυση που ξεπέρασε τα 75 εκατ. ευρώ και πραγματοποίησε η εταιρία του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Π. Κωνσταντίνου, Talima Venture Inc.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η εταιρία «επενδύοντας χρόνο, χρήματα και παλεύοντας με τη γραφειοκρατία κατάφερε να υλοποιήσει μια επένδυση που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις αγοραστικές συνήθειες αλλά και στην ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες με την δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, η εταιρία, η οποία έχει στην κατοχή της και άλλα ακίνητα, προγραμματίζει την υλοποίηση αντίστοιχων επιχειρηματικών σχεδίων και σε άλλα σημεία. Παράλληλα η εταιρία στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον χώρο του λιανεμπορίου. Η Talima Venture Inc. δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανεμπορίου από το 2010, μέσω της εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων επίπλου, διακόσμησης και οικιακού εξοπλισμού ΔΙΑΦΑΝΟ.

Στοχεύοντας στην ανάπτυξη και εδραίωσή του ως σημείο αναφοράς τόσο των νοτίων προαστίων όσο και των κοντινών περιοχών, το Athens Metro Mall είναι στρατηγικά τοποθετημένο ακριβώς μπροστά στο μετρό του Αγίου Δημητρίου επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) 21.500 τ.μ. με 85 καταστήματα, 18 χώρους εστίασης, πέντε κινηματογραφικές αίθουσες Village Cimenas Super Market AB Βασιλόπουλος, παιδότοπο Volta Fun Park, Εμπορική Τράπεζα και 1.200 θέσεις πάρκινγκ.