Προβληματισμό προκάλεσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega στην οποία το 51% των ερωτηθέντων απάντησε πως θέλουν να πάνε να κάνουν το εμβόλιο, σε αντίθεση με το 41% που δεν θέλουν να πάνε

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχολίασε τα ευρήματα και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα.

«Είναι δύσκολες μέρες και χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» σημείωσε μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας ότι μερίδα πολιτών είχε παρόμοιες αντιδράσεις και για το εμβόλιο της γρίπης.

Αρκετοί είναι εκείνοι που φοβούνται και για το λόγο αυτό θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης ώστε σιγά σιγά βάσει των επιστημονικών δεδομένων να αρχίσουν και αυτοί να καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο.

«Δεν υπάρχουν προσωπικές γνώμες, υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα» είπε, συμπληρώνοντας ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα για συγκεκριμένα εμβόλια δείχνουν ότι είναι ασφαλή, συνεπώς το εμβόλιο πρέπει να γίνει.

«Βεβαίως θα το κάνω το εμβόλιο» απάντησε συμπληρώνοντας ότι όπως όλοι οι γιατροί παρακολουθεί τις επιστημονικές  εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια και «είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά. Καμία επιτροπή δεν θα βάλει την υπογραφή της για να εμβολιαστεί κόσμος και να υπάρχει πρόβλημα. Για αυτό ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη» ανέφερε.

Όταν έρθει το εμβόλιο στη χώρα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μεθοδικά και συντονισμένα ανάλογα με τις ομάδες που προηγούνται. Προσέθεσε ότι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο καθώς είναι υψηλού κινδύνου.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα είπε ότι αυτήν την εβδομάδα σταδιακά και με πολύ αργούς ρυθμούς θα αρχίσει να υπάρχει μια ελάχιστη ελάττωση, ωστόσο δεν θα φανεί ακόμη αντίστοιχη ελάττωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Η απάντηση στις καταγγελίες του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου για μπούλινγκ

Η κ.Παγώνη ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ότι ιδιώτες γιατροί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού δέχτηκαν «επίθεση» από συναδέλφους του ΕΣΥ, διέψευσε τέτοιες πληροφορίες.

Αναφέρθηκε στην απάντηση της ΕΙΝΑΠ και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουν γίνει όσα καταγγέλθηκαν σε νοσοκομείο της χώρας. «Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που το κατήγγειλε, να μας δώσει τα στοιχεία γιατί αυτό σημαίνει συκοφάντηση», αν δηλαδή ιδιώτες γιατροί παρουσιάστηκαν σε νοσοκομεία και υπέστησαν μπούλινγκ, δηλαδή απαράδεκτη συμπεριφορά από νοσοκομειακούς γιατρούς είπε η κ.Παγώνη.

«Το θέμα το ψάξαμε από χθες σε όλη την Ελλάδα και δεν υπάρχει σε κανένα νοσοκομείο τέτοια συμπεριφορά» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που ζητούν βοήθεια από συναδέλφους τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους δεν είναι δυνατόν να έχουν συμπεριφερθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Δείτε το βίντεο

TAGS