Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη Σάμο αναστατώνοντας ξανά τους κατοίκους, μετά τα 6,7 Ρίχτερ στις 30 Οκτωβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών. Με αναρτήσεις του ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας με αναρτήσεις του στο Facebook αναφέρει ότι από χθες τον ενημερώνουν ότι κυκλοφορούν προγνώσεις για καταστροφικό σεισμό, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες φήμες.

«Από χθες με ενημερώνουν ότι κυκλοφορούν ψευδείς προγνώσεις για καταστροφικό σεισμό και σας παρακαλώ να μην δείξετε καμία σημασία, ας απασχολήσει τους εισαγγελείς το θέμα» ανέφερε.

«Αγαπητοί φίλοι στην Σάμο. Σας εύχομαι υπομονή, ψυχραιμία και σύντομη αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων σας. Θέλω να ξέρετε ότι την σεισμικότητα στην νησί σας την παρακολουθούν αξιόλογοι και αξιόπιστοι επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα για την σωστή ενημέρωση σας. Σας παρακαλώ μην ακούτε ανυπόστατες φήμες. Καλή δύναμη» γράφει σε άλλη ανάρτηση.

Σε τρίτη ανάρτησή επισημαίνει: «Από τις 30 Οκτωβρίου παρακολουθούμε στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ενόργανα την εξέλιξη του φαινομένου της μετασεισμικής ακολουθίας στην Σάμο αλλά και στις γειτονικές περιοχές για την πιθανή διέγερση τους. Από χθες με ενημερώνουν ότι κυκλοφορούν ψευδείς προγνώσεις για καταστροφικό σεισμό και σας παρακαλώ να μην δείξετε καμία σημασία, ας απασχολήσει τους εισαγγελείς το θέμα».

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Απο τις 30 Οκτωβρίου παρακολουθούμε στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ενόργανα την εξέλιξη του φαινομένου της μετασεισμικής…
Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Φυσιολογικός μετασεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ ήταν η πρωινή δόνηση στην Σάμο στις 8:49. Πλούσιες είναι οι καταγραφές των…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020