Το lockdown μπήκε για δεύτερη φορά στη ζωή μας και οι καταναλωτές, άρχισαν να προμηθεύονται τα απαραίτητα για την παραμονή τους στο σπίτι.

Όπως εξήγησε και η κ. Άννα Νίνα, η οποία είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος που πουλά πιτζάμες στη Νέα Σμύρνη, «τις τελευταίες μέρες πριν το lockdown είχαμε πάρα πολλή κίνηση. Ο κόσμος ψώνιζε πιτζάμες, εσώρουχα, κάλτσες φορμάκια».

Ωστόσο, λίγες καλές μέρες δουλειάς δεν καλύπτουν το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις «τρέχουν» για τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, σημειώνει το Mega, που βρέθηκε στο κατάστημα, το οποίο άνοιξε μόνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Λύση αποτελούν οι διαδικτυακές αγορές και πωλήσεις οι οποίες επιτρέπονται.

Υπενθυμίζεται ότι ουρές σχηματίστηκαν για αρκετές ώρες έξω από καταστήματα στην Αθήνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 5/11, καθώς το Σάββατο 7/11 ξεκίνησε το lockdown σε όλη τη χώρα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να κάνουν τα τελευταία δια ζώσης ψώνια – αξιοποιώντας και τις εκπτώσεις – πριν να κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα. Οι ουρές, μάλιστα, δεν σχηματίστηκαν μόνο στα καταστήματα με ρούχα και αξεσουάρ αλλά και σε βιβλιοπωλεία.