Ο «Γύρος του Κόσμου σε 55 Ημέρες» είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου, που εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014.

Οι επισκέπτες καλούνται να ταξιδέψουν στις 4 γωνιές του πλανήτη, αλλά και να συμμετάσχουν με τα παιδιά τους και στις άλλες εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει το Μουσείο μας, για τη ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, περιλαμβάνει:

– Επίσκεψη στα Εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, για να μοιραστούν τα «μυστικά» τους. Οι επιστήμονες – υπεύθυνοι τμημάτων θα μιλήσουν για τη σημασία και την αξία των συλλογών και θα εξηγήσουν, πώς αυτές δημιουργούνται και συντηρούνται.

-Το Εργαστήρι Ζωγραφικής και Κολάζ « Φανταστικά Ζώα», όπου οι μικροί μας φίλοι με οδηγό τη φαντασία τους, θα εμπνευστούν από τα ζώα της έκθεσης και θα τα αποτυπώσουν μέσα από την προσωπική τους ματιά, χρησιμοποιώντας ως υλικά : κραγιόνια, ξυλομπογιές, υφάσματα, κουμπιά, μαρκαδόρους, χαρτιά, εφημερίδες.

– Την Έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με θέμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 55 ημέρες», με την οποία θα ταξιδέψετε σε υπέροχα μέρη του πλανήτη: Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Μπουμπάι, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο. Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου, το καλοκαίρι του 2013, έκανε μαζί με την κόρη της τον «Γύρο του Κόσμου» και φωτογράφισε τα μέρη αυτά. Οι φωτογραφίες της μας ταξιδεύουν με συναρπαστικό τρόπο στους τόπους που επισκέφθηκε και μας δίνουν μια γεύση από τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τη ζωή τους!

-Τα Mουσικά Σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, τα οποία θα παίξουν μουσική στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, προσθέτοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό της ημέρας. Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 12 και θα διαρκέσει μία ώρα.

Και βέβαια, τις επισκέψεις στις Μόνιμες Εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ, που θα είναι ανοικτές ολόκληρη την ημέρα.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ
Λεβίδου 13, Κηφισιά
Τηλ. 210 – 8015010, 8015870

(Φωτό: Waterworld στο Abu Dhabi)