Ενθουσιασμένος παρέλαβε τη διετή υποτροφία του για σπουδές Ζαχαροπλαστικής στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, ο Μιλτιάδης Νόνας, απόφοιτος Γενικού Λυκείου Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της μεγάλης πρωτοβουλίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ «Athens Riviera Scholarships», σε συνεργασία με την UNESCO Νοτίων Προαστίων. Μια πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη -με συντονισμένες προσπάθειες- της δυναμικής της Αθηναϊκής Ριβιέρας και την περαιτέρω ανάπτυξή της!

Τη σημαντική αυτή στιγμή παραλαβής της υποτροφίας για να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής, ο 19χρονος Μιλτιάδης που πέρασε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, είχε δίπλα του τον διευθυντή του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, κ. Απόστολο Κουρουμιχάκη, αλλά και τη διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Βουλιαγμένης, από όπου αποφοίτησε, κα. Νίκη Μανώλη. Η απονομή της πλήρους υποτροφίας σπουδών έγινε παρουσία της κας. Αθηνάς Ξυνή, της κας. Σούλας Κοκολέτσου (προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Νοτίων Προαστίων), του κου. Γιώργου Κοκολέτσου (προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης) και του κου. Αντώνη Γλύκα (διευθυντή Επικοινωνίας & Αθλητικού Τομέα ΙΕΚ ΑΛΦΑ).

Η πρωτοβουλία «Athens Riviera Scholarships» αφορά σε υποτροφίες για σπουδές στα Τουριστικά, ή τη Μαγειρική, με στόχο να χορηγούνται κάθε χρόνο σε νέους των Νοτίων Προαστίων, ώστε να στελεχώνουν -μετά το πέρας των σπουδών τους- ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της πολύκροτης Αθηναϊκής Ριβιέρας!

Με αφετηρία την άρρηκτη σύνδεση Τουρισμού- Εκπαίδευσης, που προάγει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ -το γεγονός δηλαδή ότι η ποιοτική και σωστή εκπαίδευση στελεχών που θα απασχοληθούν στον κλάδο του Τουρισμού, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσει η χώρα μας την ανοδική της τάση ως προς το εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν- το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και η UNESCO Νοτίων Προαστίων έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, υποστηρίζοντας το δίπολο «Εκπαίδευση-Αθηναϊκή Ριβιέρα»: την καταλυτική δηλαδή συμβολή της σωστής εκπαίδευσης νέων της περιοχής, στην περαιτέρω ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η σημασία και τα οφέλη του αστικού Τουρισμού, με επίκεντρο την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως τουριστικό προορισμό που μπορεί να συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη των Νοτίων Προαστίων, αλλά και στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας, αποτελεί ένα θέμα που πρώτο ανέδειξε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, μέσω συνεχών, ετήσιων συνεδρίων Τουρισμού, αλλά και ερευνών που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές Τουριστικών Επαγγελμάτων του κορυφαίου ΙΕΚ της χώρας μας.

Η μεγάλη αυτή πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, να αναδείξει με συντονισμένες προσπάθειες τη δυναμική της Αθηναϊκής Ριβιέρας -η ανάπτυξη της οποίας συνεπάγεται οικονομική άνθηση των επιχειρήσεων της περιοχής, όπως ξενοδοχεία, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, κ.ά.- έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό να καταστεί η εν λόγω παράκτια ζώνη, δημοφιλής τουριστικός πόλος έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

iekalfa.gr