Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα με την τραγωδία στη Σάμο, όπου δύο παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο στον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Οι δύο μαθητές λυκείου, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, επέστρεφαν από το σχολείο τους και ένας τοίχος τους καταπλάκωσε σκορπώντας τη θλίψη στο νησί.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΡΤ οι γονείς των παιδιών τα έψαχναν για περίπου μία ώρα, χωρίς να έχουν ενημερώσει αρχικά για την εξαφάνισή τους καθώς το μυαλό τους δεν πήγε στο κακό.

Το Mega βρέθηκε στο σημείο όπου τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για ένα στενό στο Βαθύ της Σάμου, με έναν τοίχο ενός παλιού σπιτιού να καταρρέει λόγω του ισχυρού σεισμού καταπλακώνοντας τα άτυχα παιδιά.

Δείτε το βίντεο

Ισχυρός σεισμός στην Σάμο: Εικόνες από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής

Εικόνες οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Σάμο ύστερα από τον ισχυρό που έπληξε το νησί κατέγραψε το drone της ΕΡΤ.

Η υπερχείλιση της θάλασσας από ένα μικρό τσουνάμι, παρέσυρε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην παραλία, ενώ η θάλασσα πέρασε σε όλη την παραλιακή ζώνη και τους δρόμους μετά από αυτήν. Το drone κατέγραψε ζημιές σε σπίτια και σε καταστήματα.

Στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές αντέδρασαν όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σάμος: C-130 θα μεταφέρει στην Αθήνα 14χρονο παιδί με σοβαρά κατάγματα από τον σεισμό

Ένα C-130 έχει θα μεταφέρει από τη Σάμο στην Αθήνα ένα 14χρονο παιδί το οποίο έχει τραυματιστεί από τον σεισμό τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ το C-130 αυτή την ώρα έχει απογειωθεί με προορισμό τη Σάμο, προκειμένου να παραλάβει το 14χρονο παιδί που έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Συγκεκριμένα το παιδί, όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, φέρει σοβαρά κατάγματα και θα διακομισθεί στο Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πρόκειται για έναν 14χρονο, ενώ στην αεροδιακομιδή θα γίνει και για μία 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας, η οποία θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου.

Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.