Την πλήρη εφαρμογή εξ αποστάσεως διδασκαλίας και αναστολή κάθε μορφής εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, ανακοίνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη μετάβαση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, από σήμερα 30 Οκτωβρίου 2020, σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αναστέλλονται οι ακόλουθες δραστηριότητες:

  • κάθε μορφής δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (εργαστήρια, κλινικές ασκήσεις, φροντιστηριακά μαθήματα, επιμορφωτικά προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ, πρακτική άσκηση κλπ.)
  • η διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία -η λειτουργία βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, νησίδων, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
  • η πραγματοποίηση με φυσική παρουσία ημερίδων, συνεδρίων και εκδηλώσεων εντός ΑΠΘ. Το ΑΠΘ καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την πιστή τήρηση των ατομικών μέτρων πρόληψης και υγιεινής και όλων των οδηγιών που έχουν εξειδικευτεί από τον ΕΟΔΥ.

Λήψη μέτρων και στην Αλεξανδρούπολη

Με την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στο επιδημιολογικό επίπεδο 3, στην κατηγορία αυξημένης επιτήρησης και στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αποφάσισε:

  • Την αναστολή λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων-δομών του δήμου, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 12 Νοεμβρίου 2020. Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, αφορά στο σύνολο των κλειστών και ανοικτών δημοτικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων, των δημοτικών γηπέδων και σταδίων, των δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων που βρίσκονται εντός σχολικών διδακτηρίων και των δημοτικών αθλητικών χώρων ελεύθερης άθλησης.
  •  Την εξυπηρέτηση του κοινού από τα ΚΕΠ του δήμου, με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, από σήμερα μέχρι νεωτέρας. Τηλέφωνα ΚΕΠ Αλεξανδρούπολης: 25510350010,11,12,13,14,15,19,20,58,60,62,63, Τραϊανούπολης 2551089903, Φερών 2555350101,2.
  • Τη λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών στις δημοτικές ενότητες (ΔΕ) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν μέτρα περιορισμού για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, προς αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές στη ΔΕ Φερών, από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αθηνάς, με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών και από την οδό Βύρας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Έβρου, με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών. Αντίστοιχα, κάθε Πέμπτη, στη ΔΕ Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές, η μία από την οδό Πέλλας έως την οδό Κίρκης και η άλλη από την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Αμμοχώστου, με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών σε κάθε μία εξ αυτών. Σημειώνεται ότι για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης πωλητών από περιφερειακές ενότητες που έχουν υπαχθεί σε επιδημιολογικό επίπεδο 4.