Κηδεύτηκε σήμερα στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης ο Κώστας Μπατής, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 61 ετών, από ανακοπή καρδιάς, σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Συντετριμμένη αποχαιρέτησε τον αγαπημένο δημοσιογράφο η οικογένειά του.

Ο Κώστας Μπατής γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1959 στην Αθήνα. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και διπλωματούχος προπονητής καλαθοσφαίρισης πρώτης κατηγορίας. Υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες (Παίδων και Εφήβων).

Με την φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε από το 1974 έως το 1982 και κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1975.

Μόλις «κρέμασε τα παπούτσια του» ως αθλητής, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της ελληνικής μπασκετικής κοινότητας, όπως επισημαίνει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, και συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίες αθλητικές μεταδόσεις της ιδιωτικής τηλεόρασης, όταν αυτή έκανε την εμφάνισή της στην χώρα μας, ενώ συνεργάστηκε και με εφημερίδες και με ραδιόφωνο.