Σε αποκλεισμό του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής παραγωγοί λαϊκών αγορών από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Η οδός Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου, παρέμεινε κλειστή για περίπου μία ώρα. Οι περίπου 300 παραγωγοί λαϊκών αγορών από τις παραπάνω περιοχές κρέμασαν πανό στον περίβολο του υπουργείου και δήλωσαν ανυποχώρητοι εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν διεξαχθεί διάλογος από μηδενική βάση.

Εκπρόσωποι των παραγωγών επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, τον οποίο και ενημέρωσαν ότι ζητούν παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για το θέμα.

Στο μεταξύ, μικροένταση σημειώθηκε όταν οι παραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κινητοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν τα ΜΜΕ τα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα λειτουργήσουν -κατ’ εξαίρεση- οι λαϊκές αγορές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, ενώ τη Δευτέρα προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση και πάλι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.