Βουλευτές από όλα τα κόμματα έχουν πάρει τηλέφωνο στο υπουργείο, ζητώντας βελτίωση θέσης σε λαϊκές αγορές, κατήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Η καταγγελία του υφυπουργού κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο σχετικά με τις λαϊκές αγορές προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη, να ζητά από τον υφυπουργό ή να ανασκευάσει ή να πει ποιοι βουλευτές και από ποια κόμματα προέβησαν σε αυτή την ενέργεια.

«Βουλευτές από όλα τα κόμματα έχουν πάρει τηλέφωνο», επανήλθε ο κ. Σκορδάς και συνέχισε, απαντώντας στον κ. Αναγνωστάκη: «Μην προσπαθείτε με εντυπώσεις να δικαιολογήσετε την αλλαγή στάσης που έχει κάνει από χθες το κόμμα σας».

«Να έχουμε θάρρος. Αυτά που λέμε ιδιωτικώς να τα λέμε και δημοσίως», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Μάλιστα, κάλεσε «όποιον δεν πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο για μία καλύτερη θέση να μου απαντήσει, αν η νομοθεσία δυσκολεύει ή διευκολύνει το καθεστώς με τα νοσηρά φαινόμενα που υπήρχαν».

Ο προεδρεύων του Σώματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παρενέβη κατευναστικά τονίζοντας ότι «ο κάθε ένας στην αίθουσα έχει την ευθύνη των λόγων του και αυτά καταγράφονται».

Νωρίτερα, ο κ. Σκορδάς έκανε λόγο για κινδυνολογία και μυθεύματα που κυκλοφορούν, επισημαίνοντας ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η κωδικοποίηση της διάσπαρτης νομοθεσίας για το υπαίθριο εμπόριο και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου του, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες. «Έπεσαν οι μάσκες, όπως είχα πει και στην επιτροπή. Το πρόβλημα δεν είναι οι κληρώσεις, όπως αποδείχτηκε, αλλά ο διαχωρισμός παραγωγών και πωλητών. Είναι μία συνειδητή επιλογή γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε τους παραγωγούς. Βρείτε μία γραμμή στο νομοσχέδιο που δεν τους ευνοεί. Σας προκαλώ. Υπάρχει υποκρισία σε όλες τις πλευρές στο θέμα του διαχωρισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι τιμές των προϊόντων θα πέσουν, προσθέτοντας ότι αναγνωρίζει το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές. Ο υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός στο θέμα του διαχωρισμού παραγωγών και πωλητών και ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός συμπληρώνοντας: «Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σταματάμε τα βαφτίσματα και τις ελληνοποιήσεις προς όφελος των καταναλωτών».