Το Uncle Ben’s, ένα από τα κορυφαία brands της Mars, αναλαμβάνει σταθερά πρωτοβουλίες που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στη βιωσιμότητα των πόρων και των πρώτων υλών των προϊόντων του, ενώ παράλληλα υποστηρίζει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων που εξασφαλίζει τροφή σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα. Έτσι, κάθε αγορά προϊόντων Uncle Ben’s αποτελεί ουσιαστικά και μια δωρεά στην Τράπεζα Τροφίμων, καθώς μέρος του ποσού διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών του φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, το ρύζι αποτελεί βασική τροφή και πηγή ενέργειας για περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, ενώ η ζήτησή του αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050 λόγω της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού. Παράλληλα όμως, η καλλιέργεια του ρυζιού έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον λόγω των εκπομπών μεθανίου, καθώς και της χρήσης υδάτων που επιφέρει η διαδικασία της καλλιέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Uncle Ben’s έχει αναλάβει δράση και έχει καταφέρει να μειώσει το νερό που χρειάζεται για την καλλιέργεια του ρυζιού, εξοικονομώντας ποσότητα νερού που αντιστοιχεί σε 2 κούπες ανά άνθρωπο στον πλανήτη.

Στην Ελλάδα, το Uncle Ben’s ανέλαβε πρόσφατα και την πρωτοβουλία στήριξης της Τράπεζας Τροφίμων και των ευπαθών ομάδων στις οποίες απευθύνεται, συνδέοντας την αγορά των προϊόντων του με αντίστοιχη δωρεά. Επιπλέον, το Uncle Ben’s προσφέρει και 500 κιλά ρύζι για την κάλυψη επιπλέον αναγκών της Τράπεζας. Μέρος αυτής της κοινωνικής δράσης, είναι και ο γνωστός Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος συμμετέχει στη σχετική καμπάνια #MaziKanoumeTiDiafora και καλεί τους καταναλωτές να αγκαλιάσουν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και να συμμετέχουν και οι ίδιοι στην ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων με την αγορά προϊόντων Uncle Ben’s.

Η Δέσποινα Ρέτσα, Brand Manager Food Mars Multisales East Med δήλωσε σχετικά: «Σαν εταιρεία, στηρίζουμε παγκοσμίως ενέργειες βιώσιμης ανάπτυξης και δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε με δυναμικό και στοχευμένο τρόπο – ξεκινώντας από τους συνεργάτες μας και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε – στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους. Στην Ελλάδα, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο που λόγω της πανδημίας η επισιτιστική ανασφάλεια έχει επιδεινωθεί, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε το έργο της Τράπεζας Τροφίμων που εξασφαλίζει τροφή σε ευπαθείς ομάδες και να συνδράμουμε με το δικό μας τρόπο στην ενίσχυση του σκοπού του Ιδρύματος».