Μια γεύση από χειμώνα αναμένεται να πάρουμε τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι και την Τετάρτη – Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μανουσάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το τέλος της εβδομάδας «επιστρέφει το φθινόπωρο προς το καλοκαίρι, ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία».

Ειδικότερα, «με αρκετό κρύο ξεκινάει η εβδομάδα και καιρό βορείου ρεύματος όπως λέμε στην Μετεωρολογία, που σημαίνει ότι τα ανατολικά και νότια θα έχουν την τιμητική τους σε ότι αφορά τις βροχές. Δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ενώ προς το τέλος της εβδομάδας περιμένουμε και πάλι άνοδο του υδραργύρου και υποχώρηση των βοριάδων», γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η ψυχρή εισβολή έρχεται από τα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Αποτέλεσμα της παρουσίας αυτού του χαμηλού θα είναι η επικράτηση βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο το διήμερο Τρίτη 20/10 και Τετάρτη 21/10 θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου οι βόρειοι άνεμοι κατά τη διάρκεια της Τρίτης 20/10 θα πνέουν με εντάσεις έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Επισημαίνεται ότι, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20/10 ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22/10 δίνοντας πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.