Αναδρομικά συνταξιούχων: Όλες οι ημερομηνίες καταβολής τους

Σύντομα και η διαδικασία για την καταβολή στους δικαιούχους κληρονόμους


ΕΛΛΑΔΑ
11:32
16/10/2020
Αναδρομικά συνταξιούχων: Όλες οι ημερομηνίες καταβολής τους
4
loading

Στην καταβολή των αναδρομικών ποσών συντάξεων που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016 προχωρεί η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται. Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Ημερομηνίες

-Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που  το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

-Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

-Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

-Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ- για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει στους δικαιούχους κληρονόμους τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Πως οριζεται ο δικαιουχος θανοντος.;

  ..αν δεν υπήρξε διαθηκη ...; και δεν υφισταται πλεον κοινος λογαριασμος; ας βγει καποιος να ενημερωσει καλυτερα. Σιγουρα Υπάρχουν κ πολλοι άνθρωποι μεγαλης ηλικιας που δεν εχουν αμεση προσβαση.

 2. avatar Johnn

  Βρε Καραννίκα, τι δεν κατάλαβες? Είναι ποσά που έχει κόψει ο σύριζα από του ς συνταξιούχους.

 3. avatar Των

  αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει στους δικαιούχους κληρονόμους τους??? Δηλαδή δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους για να μοιράζει το κράτος συντάξεις στους....... ΝΕΟΥΣ!!????

  1. avatar kyrik

   Φαίνεται δεν ξέρεις τι θα πεί αναδρομικά γι αυτό μιλάς. Εν πάσει περιπτώσει, για να μαθαίνεις, αυτά τα λεφτά έπρεπε προ πολλού να έχουν καταβληθεί στους συνταξιούχους αλλά παρακρατήθηκαν παρανόμως. Αν είχαν καταβληθεί όταν έπρεπε και μετά απεβίωνε ο συνταξιούχος τα λεφτά θα πήγαιναν στους νόμιμους κληρονόμους είτε σου αρέσει είτε όχι. Να είσαι και ευχαριστημένος που δεν επιστρέφονται εντόκως όσο και αν αυτό δεν είναι δίκαιο γιατί όταν χρωστάμε στο κράτος πληρώνομε τόκους αλλά όταν χρωστάει το κράτος δεν πληρώνει τόκο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει