Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Έτσι λειτουργεί η εστίαση

Απαντήσεις από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή


ΕΛΛΑΔΑ
9:23
13/10/2020
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Έτσι λειτουργεί η εστίαση
2
loading

Για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και τα νέα μέτρα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την αναμονή στα εστιατόρια εξηγώντας πως «αυτό που έχει μεγάλη σημασία σε έναν κλειστό χώρο είναι ο χρόνος παραμονής του πληθυσμού».

«Όταν υπάρχει αναμονή ή δεν τηρείται η απόσταση, είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να φέρουμε μάσκα» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «ξεκάθαρο» το πλάνο το μέτρων με «απλούς κανόνες».

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση των επίπεδων πληρότητας στα καταστήματα o γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε «πρέπει να διατηρήσουμε ικανό πληθυσμό σε ασφάλεια στους χώρους αυτούς».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν θα ακολουθήσουν νέα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων με μέσα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η αναστολή εργαζομένων.

Τέλος, σχετικά με τα μεζεδοπωλεία που λειτουργούν σαν κέντρα διασκέδασης, είπε ότι περιορίστηκε ακόμα περισσότερο ο κόσμος που θα βρίσκεται εντός αυτών, καθώς θα λειτουργούν με το 30% του πληθυσμού που μπορούν να χωρέσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar XAXAX

    ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΙΟΣ..ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ....ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.

  2. avatar stathopa77

    εγώ θα κάνω μια πρόταση. Προτείνω και τα πάνελ και τα πρωινάδικα και οι ειδήσεις να λειτουργήσουν με τους μισους δημοσιογράφους, με το 50%, τι λέτε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει