Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, με τις καταιγίδες να έχουν «χτυπήσει» ήδη τα νησιά του Ιονίου.

Βίντεο από το kefaloniapress.gr δείχνουν τους πλημμυρισμένους δρόμους στο Αργοστόλι το οποίο θυμίζει… Βενετία.

Εκτός από την Κεφαλλονιά έντονα φαινόμενα είδαν σύμφωνα με τοπικά Μέσα οι κάτοικοι της Ζακύνθου και της Κέρκυρας.

Εικόνες σαν κι αυτές της Κεφαλλονιάς με τους πλημμυρισμένους δρόμους, υπάρχουν και από το νησί των Φαιάκων.

Δείτε το βίντεο το kefaloniapress από το Αργοστόλι

Για αλλη μια φορα το Αργοστόλι έγινε Βενετία

Για αλλη μια φορα το Αργοστόλι έγινε Βενετία

Posted by Kefalonia Press on Monday, October 12, 2020

Πού εκδηλώνονται καταιγίδες – Η δορυφορική εικόνα με το μέτωπο των ισχυρών φαινομένων

Στα ανοικτά του Ιονίου βρίσκεται τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου το μέτωπο με τα ισχυρά φαινόμενα που αναμένουμε να επηρεάσει τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στην παραπάνω δορυφορική εικόνα απεικονίζεται το μέτωπο στις 15:55 ώρα Ελλάδας, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες.

Σημειώνεται πως σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) την Κυριακή, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται κακοκαιρία από το απόγευμα της Δευτέρας (12-10-2020) και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (13-10-2020) στη χώρα από τα δυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρία οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Σε μήνυμά του στο Twitter νωρίτερα σήμερα, o διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς ανέφερε πως «πολύ σύντομα ξεκινάνε οι βροχές στα νησιά του Ιονίου, με ανατολική επέκταση και ένταση από τις απογευματινές ώρες , όπως αναφέρεται στο #έκτατο_δελτίο της @EMY_HNMS. Οι αναλύσεις των χαρτών ταυτίζονται με τα προγνωστικά δεδομένα».