Στα 152 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού

Δείτε σε ποιες περιοχές βρίσκονται


ΕΛΛΑΔΑ
7:41
30/09/2020
Στα 152 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού
2
loading

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τη ραγδαία αύξηση που σημείωσαν χθες 29 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα (416 εκ των οποίων τα 240 στην Αττική).

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας αριθμεί σήμερα 152 σχολικές μονάδες που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού, στην πλειοψηφία τους συγκεκριμένα τμήματα και όχι ολόκληρες σχολικές μονάδες. Τα περισσότερα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οι μονάδες που έχουν βάλει εξ ολοκλήρου λουκέτο είναι: 8ο Λύκειο Αμαρουσίου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Μαρούσι - Γερμανική Σχολή Αθηνών, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων, 8 Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω-Οδυσσέας Ελύτης, Ιδιωτικό Δημοτικό Τρίκαλα-Φ. ΣΑΚΚΑ και ΣΙΑ ΟΕ, 5Ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων και 10ο Νηπιαγωγείο Άγιοι Ανάργυροι.

Στη χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι η πλειοψηφία των σχολείων, όπου έχει υπάρξει κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσει, είτε όλο το σχολείο, είτε τμήμα αυτού, βρίσκεται στην Αττική, και συγκεκριμένα τα 93 από τα 123 συνολικά σχολεία.

Όπως επισήμανε αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική είναι αυξημένο, με το κέντρο της Αθήνας να είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Γι' αυτό τον λόγο μάλιστα, συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες στοχευμένους ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Δε θα πάμε μπροστά

    Ναι, κάποια κάνουν κατάληψη. Κρίμα που δε μπαίνουν σε κλειστούς μικρούς χώρους 25 παιδάκια εν μέσω πανδημίας... Τα παλιόπαιδα.

  2. avatar ξέχασες

    να προσθέσεις τα υπό κατάληψη από τα ασκούμενα συντροφοφασιστάκια με επιχείρημα τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει