Τρία κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ρόδο

250 τεστ στο ΚΥΤ Λέρου


ΕΛΛΑΔΑ
12:00
23/09/2020
Τρία κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ρόδο
2
loading

Τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλαιά σφαγεία της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ρόδου, μετά από έλεγχο που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στη δομή σε 43 άτομα, βρέθηκαν θετικά τρία ακόμα δείγματα.

Σημειώνεται ότι στα παλαιά σφαγεία φιλοξενούνται περί τα 170 άτομα.

Καραντίνα σε δύο μαθητές στην Κω

Δύο μαθητές, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου της Κω έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, όταν η μητέρα τους εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό.

Τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας.

Η μητέρα, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο σε καλή κατάσταση, εργάζεται σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο μετέβη για άλλο πρόβλημα υγείας και μετά από εξετάσεις που της έγιναν βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Άγνωστο παραμένει αν οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει σε ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας στο ξενοδοχείο. Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν είχε άμεση επαφή με τουρίστες.

250 τεστ στο ΚΥΤ Λέρου

Εξ άλλου περισσότερα από 250 τεστ διενεργήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Εκτός από τους διαμένοντες στη δομή, τεστ διενεργήθηκαν και στο προσωπικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τεστ Rapid στο οποίο υπεβλήθησαν κατέδειξε τέσσερα θετικά δείγματα, ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται από το ΠΑΣΤΕΡ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μαρία χατζησαββα

    Πρέπει να ξέρετε ότι το νοσοκομείο της Ρόδου διαθέτει 8 κλίνες εντατικής θεραπείας, για όλα τα Δωδεκαννησα, και όσοι νοσησαν σοβαρά διακομιστήσαν στο Ηράκλειο Κρήτης με κάψουλα. Όλο το καλοκαίρι αποκρύπτουν τα κρούσματα, και δεν το λέω εγώ έχει γίνει καταγγελία από τους νοσοκομειακους γιατρούς Ρόδου. Επίσης το μηχάνημα για τα τεστ είναι χαλασμένο δηλαδή δεν είναι αξιοπιστο, επίσης συνεχίζουν να έρχονται αεροπλάνα από το Ιστραηλ, Αγγλία, και από άλλες χώρες στο κοκκινο, και τα παιδιά μας πάνε στο σχολείο με 25 παιδιά σε κάθε τμήμα.

  2. avatar Μπράβο ρε

    Έχετε κάνει όλα τα νησια υγειονομικές βόμβες και αντί να τους πατε σε μέρη χωρίς εγχώριο πληθυσμό τους έχετε ανάμεσα σε ευπαθείς ομάδες σε νησιά που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και καταστρέφεται και ο τουρισμός των νησιών, να δούμε αύριο πώς θα ζήσουμε... οι έξυπνοι που θα πείτε ειναι κλειστές δομές, είδατε πώς άνοιξαν με μια φωτιά που οι ίδιοι έβαλαν και τωρα κινδυνεύουν αθώοι ανθρωποι ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει