Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού Αττικής για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, έχει φτάσει μέχρι τα σπίτια στην Ανάβυσσο και έχει σημάνει συναγερμό.

Το newsbeast.gr βρέθηκε στην περιοχή όπου καίει η πυρκαγιά με φωτογραφίες σας δείχνει εικόνες από τις φλόγες, οι οποίες έχουν κάψει δέντρα, αυτοκίνητα, αλλά και αυλές σπιτιών.

Καμμένα αμάξια, αυλές και πυκνοί μαύροι καπνοί

Η Πυροσβεστική, με ισχυρές εναέρια και επίγειες δυνάμεις, δίνει μεγάλη μάχη, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από το πρωί έχουν κάνει εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί για να εκκενώσουν την περιοχή, ωστόσο ορισμένοι με λάστιχα βρίσκονται στις αυλές των σπιτιών.

Η φωτιά έχει κάψει μέχρι και αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ειδοποιούσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν, ενώ υπάρχουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον παραλιακό δρόμο που ενώνει την Αθήνα με το Σούνιο.

Την ίδια στιγμή η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή και λόγω των ισχυρών ανέμων φτάνουν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Οι καπνοί κάνουν ακόμη πιο δύσκολο και το έργο των εναέριων μέσων που βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η αναστάτωση των κατοίκων είναι μεγάλη, καθώς οι φλόγες έφτασαν πολύ γρήγορα στις αυλές των σπιτιών τους, με τις Αρχές να έχουν εκκενώσει οικισμούς.

Oι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι κρίσιμες για την κατάσβεση της φωτιάς.