Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στις Μυκήνες. Ευτυχώς από τη μανία της πύρινης λαίλαπας σώθηκαν τα περισσότερα αρχαία, παρά την εισβολή της πυρκαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή ανατολικά του Θησαυρού του Ατρέα, εκτός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου, σε χορτολιβαδική έκταση. Λόγω των ισχυρών ανέμων όμως που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς την χαράδρα του Χάβου και μπείτε στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο.

Άμεσα εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος από επισκέπτες και στην συνέχεια για λόγους ασφαλείας και από τους φύλακες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν, μετά από μεγάλη προσπάθεια, να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μετά τις 21:30.

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Σε πλήρη και ασφαλή λειτουργία ήταν τα συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτροφωτισμός και η υδροδότηση σε όλη την έκσταση του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, υπήρξαν γεμάτες με νερό δεξαμενές πυρόσβεσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Δείτε το βίντεο:

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννης Μαλτέζος στις Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.