Ύστερα από 4,5 μήνες νοσηλείας και τέσσερα επίπονα χειρουργεία, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την τρομοκρατική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο 29χρονος είναι ο βασικός μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, του 26χρονου Γιώργου Φουντούλη και του 22χρονου Μάνου Καπελώνη, από την οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες».

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε χθες τον νεαρό που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, ώστε να του πάρει κατάθεση για όσα συνέβησαν την 1η Νοεμβρίου στο Νέο Ηράκλειο.

Ο Αλ. Γέροντας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν πρόλαβε να δει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δύο δραστών. «Αντιλήφθηκα αργά δύο σκιές και μετά ένιωσα τη σφαίρα στο κορμί μου», είπε ο 29χρονος στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση. Στα δύο βίντεο που είχαν καταγράψει καρέ καρέ την επίθεση ο Αλ. Γέροντας διακρίνεται να συζητά με τους δύο φίλους του που έχασαν τη ζωή τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να αντιλαμβάνεται τον καταιγισμό πυρών όταν ήδη ήταν αργά.

Καλύφθηκε από τα πυρά
Ο 29χρονος ήταν ο πρώτος που δέχτηκε τις σφαίρες του πιστολιού Ζάσταβα αλλά και ο πρώτος που αντέδρασε ακαριαία τρέχοντας μακριά από το σημείο για να σωθεί.

Αυτά τα γεγονότα φέρεται να κατέθεσε και στην Αντιτρομοκρατική, δηλαδή ότι διατήρησε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να καλυφθεί από τα πυρά, οπότε δεν πρόλαβε να δει τα πρόσωπα των ένοπλων τρομοκρατών.

Από εκείνη τη μέρα νοσηλευόταν φρουρούμενος στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και αποτελούσε τον βασικό μάρτυρα της διπλής δολοφονίας. Υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργείων και έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τελικά ο πατέρας ενός μικρού παιδιού βγήκε νικητής και το περασμένο Σαββατοκύριακο επέστρεψε στην οικογένειά του.

Ωστόσο, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών προχωρούν με βήμα… σημειωτόν. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με 18σέλιδη προκήρυξη η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες».