Τα δύο παιδιά του Κωνσταντίνου δεν φαίνεται να θέλουν να βάλουν το χέρι τους στην πολιτική φωτιά παρά τις προτροπές των νοσταλγών της μοναρχίας. Άλλωστε ο ένας έχει τις δουλειές του και ο άλλος ψάχνει δουλειά εδώ και 16 χρόνια.

Για κάποιους σκληροπυρηνικούς νοσταλγούς του βασιλικού πολιτεύματος, Παύλος και Νικόλας Γλύξμπουργκ, οι δύο γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, είναι κάτι σαν «μεσσίες» που θα σώσουν την Ελλάδα από το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο.

Για κάποιους άλλους, πιο μετριοπαθείς, είναι οι άλλοι «Θεοδωράκηδες», ικανοί να ηγηθούν ενός γαλαζοαίματου ποταμού που θα πλημμυρίσει με τη δύναμή του το πολιτικό σύστημα της χώρας, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Στους ίδιους βέβαια, που προφανώς κολακεύονται από τις προτροπές φιλοβασιλικών να πολιτευτούν, φράσεις όπως «μεσσίες» και «ποτάμια» πιο πιθανόν είναι να τους προκαλούν θυμηδία αφού είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι η πολιτική χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από ενθουσιώδες προτροπές κάποιων νοσταλγών. Προς το παρόν, τα δύο αδέλφια δεν φαίνεται να βιάζονται να αναμιχθούν με την πολιτική, ούτε καν ενδιαφέρονται. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αν και ο Παύλος και ο Νικόλαος κινούνται σε εντελώς διαφορετική τροχιά από άποψη δραστηριοτήτων, αμφότεροι δεν έχουν κανένα λόγο, ικανό να τους πείσει ότι θα βγουν κερδισμένοι από την οποία πολιτική εμπλοκή τους, εφόσον οι συνθήκες δείχνουν ακόμη ανώριμες. Άλλωστε, έχουν άλλα να τους απασχολούν αυτόν τον καιρό.

Ο Παύλος ζει τον τελευταίο καιρό μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, διευθύνοντας τις δύο εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που έχει ιδρύσει. Λέγεται μάλιστα ότι μέσα στα σχέδια του ήταν να φέρει επενδύσεις και στην Ελλάδα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει. Σήμερα, ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου ζει στο Λονδίνο σε έπαυλη του 18ου αιώνα στο αριστοκρατικό Τσέλσι, πολύ κοντά στη βίλα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ενώ οι επισκέψεις του στην Ελλάδα περιορίζονται στην περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Όσο για το Νικόλαο, κάθε ανάμιξή του με στην πολιτική σκηνή φαντάζει μακρινή προοπτική κι ας είναι πια μόνιμος κάτοικος Ελλάδας αφού εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται κυριολεκτικά σε απραξία και τον συντηρεί ο πατέρας του. «Ο Νικόλαος γύρισε στην Ελλάδα γιατί γύρισε και ο πατέρας του», αναφέρουν στο «Θέμα» πρόσωπα από το κοντινό περιβάλλον του τέως βασιλιά και εξηγούν: «Από το 1998 ο Νικόλαος μένει κοντά στον πατέρα του. Τον είχε από παλιά και εργάζονταν στο γραφείο του και επομένων κάλυπτε όλα τα έξοδά του. Τα χρήματα που του έδινε και του δίνει προέρχονται από την πώληση της βίλας του στο Τσόμπχαμ του Σάρεϊ όπου κατοικούσε το 1967 όταν εκδιώχθηκε από την Ελλάδα, η οποία έπιασε τα 6,42 εκατ. ευρώ».

Προς το παρόν ο πρίγκιπας Νικόλαος έχει απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή του, αφού δεν έχει καμία απολύτως επαγγελματική ενασχόληση, γεγονός που του επιτρέπει να απολαμβάνει τις χαρές της κοινωνικής ζωής. «Ουσιαστικά ο Νικόλαος σήμερα είναι άνεργος, οπότε προς το παρόν δεν έχει και πολλά πράγματα για να γεμίσει τη μέρα του. Συνήθως τα απογεύματα είναι καλεσμένος για τσάι σε φιλικά σπίτια, ενώ τα βράδια προτιμά τη μπιρίμπα από τις εξόδους στα μπαρ και τα εστιατόρια των βορείων προαστίων», προσθέτουν πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Όσο για τα εγγόνια του τέως βασιλιάς, τα πριγκιπόπουλα κάνουν ζωή σαν παραμύθι. Ζουν μέσα στη χλιδή, πηγαίνουν στα ακριβότερα σχολεία της Βρετανίας, συναναστρέφονται με διάσημους και πάμπλουτους γόνους και κάνουν νεανικές τρέλες όπως αρμόζει στην ηλικία τους. Γιατί να νοιαστούν άλλωστε τα εγγόνια του Κωνσταντίνου, αφού το χρήμα των παππούδων και των γονιών τους ρέει άφθονο;