Χιλιάδες λουόμενοι που απολαμβάνουν καθημερινά το μπάνιο τους αυτές τις ημέρες στην θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ράφτη αδυνατούν να πιστέψουν ότι το προσεχές χρονικό διάστημα ο τόπος τους μπορεί να μετατραπεί «σε χαβούζα της Αττικής», όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, στην γραφική ακτή της Χαμολιάς (μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνας) θα εκρέουν τα λύματα που θα ξεκινούν από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας.

Με ένα δίκτυο σωλήνων μήκους 53 χιλιομέτρων θα καταλήγουν στο παραλιακό μέτωπο της Χαμολιάς, γεγονός που όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων. Ήδη έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ώστε να μην υλοποιηθεί το έργο, ενώ μπροστάρης είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας κ. Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης που μιλώντας στο newsbeast επισημαίνει ότι δεν ρωτήθηκε η άποψή του για να γίνει το έργο. «Κάποιοι αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του και τώρα προσφεύγει νομικά εναντίον των ιθυνόντων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας κατασκευάζεται με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να αναλάβει τη διαχείρισή του. Άπαντες ομονοούν πως ένα τέτοιο έργο μπορεί μεν να ικανοποιεί τους όμορους δήμους αφού θα διώχνουν τα λύματα από την περιοχή τους αλλά θα υποβαθμίσει προφανώς τον δήμο Μαρκόπουλου στον οποίο υπάγεται το Πόρτο Ράφτη και η παραλία της Χαμολιάς.