«Στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, ένα συνηθισμένο πρωινό στη διαδρομή για το σχολείο από το ραδιόφωνο μάθαμε πως ο πατέρας μου δολοφονήθηκε. Στον ‘Ευαγγελισμό’ όταν φτάσαμε η μητέρα μου μας αγκάλιασε και μας είπε ότι ο πατέρας μου δεν τα κατάφερε. Δεν μονοπωλώ τον πόνο του θανάτου αλλά όσοι έχουν βιώσει αυτόν τον πόνο σεβόμαστε περισσότερο τη ζωή. Δεν θέλω να πάω σε άλλη κηδεία και με φορτίζει ιδιαίτερα αυτή η κουβέντα, κυρίως για  την κοινωνική ευθύνη που νιώθω. Άραγε κάποιος από την οικογένεια Λιβάνη θα πάει στην επόμενη κηδεία θυμάτων από την τρομοκρατία;»

Με φορτισμένο λόγο απευθύνθηκε στο κοινό ο Κώστας Μπακογιάννης, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone με θέμα «Λογοκρισία, ελευθεροτυπία, τρομοκρατία» και με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το οποίο το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο αρνείται να τοποθετήσει στις προθήκες του.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», χαιρέτισε την απόφαση αυτή, αναφέρθηκε στο δικαίωμα του καθενός να εκδίδει τις ιδέες του και στον αγώνα του πατέρα του για τη Δημοκρατία, επισημαίνοντας όμως τις σοβαρές ευθύνες του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου της χώρας, των εκδόσεων Λιβάνη, που διανέμει το εν λόγω βιβλίο.

«Οι λέξεις παράγουν έργα και σε συνθήκες κρίσης με την τρίτη γενιά τρομοκρατών να δρα στη χώρα», ανέφερε και τόνισε πως ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη είτε για εμπορικούς λόγους είτε για να φανεί αντισυστημικός «εκμεταλλεύεται το αίμα των θυμάτων, παίζοντας παιχνίδια πάνω στα φέρετρα».

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία προχώρησε και ο Γιώργος Μομφεράτος, γιος του Νίκου, που δολοφονήθηκε το 1985 από μέλη της «17 Νοέμβρη». Ο Γ. Μομφεράτος στάθηκε στην είσοδο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου μοιράζοντας διακριτικά ένα χαρτί σε όποιον έμπαινε μέσα. «Το βιβλιοπωλείο αυτό πωλεί βιβλίο που διαφημίζει τη δολοφονία του πατέρα μου», έγραφε ενώ είχε και αποτυπωμένη μία παλάμη που έγραφε «Ως εδώ». Παρακάτω σημείωνε: «Παρακαλώ: Να θυμάστε: Αγοράζοντας βιβλία των εκδόσεων Λιβάνη βοηθάτε να πλουτίσουν αυτοί που έδωσαν βήμα στον Κουφοντίνα να διαφημίσει τη δολοφονική του δράση- Να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας στους υπεύθυνους του βιβλιοπωλείου».