Για το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη (4/8) στο Λιανοκλάδι μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης επισημαίνοντας πως «κανένας επιβάτης δεν κατέβηκε από το τρένο επειδή είχε νοσήσει με κορονοϊό τον Μάιο» και τονίζοντας πως ο άνδρας «δεν είχε εισιτήριο.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσαλίδης διέψευσε στην ουσία τις πληροφορίες τοπικών μέσων που επισημαίνουν πως τον επιβάτη τον κατέβασαν από το τρένο οι συνεπιβάτες του επειδή θεώρησαν ότι έχει κορονοϊό

«Σε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέβαινε επιβάτης που είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί έως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός του προορισμός ήταν η Καρδίτσα. Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Ο επιβάτης μετακινήθηκε, υπό την επιτήρηση του Προϊσταμένου της Αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι. Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο» πρόσθεσε.

«Ο μόνος λόγος που ζητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν το εισιτήριο και τίποτε άλλο» συμπλήρωσε ο κ Τσαλίδης εκφράζοντας την έκπληξή του, όπως ανέφερε, για «την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρούν ορισμένοι».