Καλύτερες συνθήκες στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

Στο χώρο που σχεδιάστηκε για 60 άτομα συνωστίζονται 200 με μεταδοτικές ασθένειες


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
04/03/2014
Καλύτερες συνθήκες στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
1
loading

Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε από τις ελληνικές αρχές η ειδική εισηγήτρια για την ίση πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ελβετίδα σοσιαλίστρια βουλευτής Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ.

Το γεγονός ότι στο χώρο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, που σχεδιάστηκε να καλύψει τις ανάγκες 60 κρατουμένων, συνωστίζονται σήμερα 200 περίπου, οι περισσότεροι από τους οποίους πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες και ορισμένοι είναι φορείς του AIDS, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για τις συνθήκες υγείας και υγιεινής που επικρατούν στο σωφρονιστήριο, δήλωσε η κ. Πασκιέ.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, υπογράμμισε, είναι αδύνατον να εξασφαλισθεί ότι οι κρατούμενοι λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση των μεταδοτικών ασθενειών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των κρατουμένων στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενη, τέλος, στην πρόσφατη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, ότι εξετάζεται η απελευθέρωση ορισμενων νοσούντων κρατουμένων, η κ. Πασκιέ τονίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε νόημα αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους εξασφαλίσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά την απελευθέρωση τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar laros

    Επειδή με τα μνημόνια δεν μπορούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ να πληρώσουν περισσότερα πείτε μας σε ποιά διεύθυνση να σας τους στείλουμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει