Ρυθμίσεις για τους λιμενικούς από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αφορά αυτούς που τίθενται σε μόνιμη διαθεσιμότητα επειδή κατέστησαν ανίκανοι για εκτέλεση υπηρεσίας


ΕΛΛΑΔΑ
23:42
28/02/2014
Ρυθμίσεις για τους λιμενικούς από το υπουργείο Ναυτιλίας
loading

Ρυθμίζεται, με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας στην οποία τίθεται το μόνιμο εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, εφόσον καθίσταται ανίκανο για εκτέλεση οποιασδήποτε υπηρεσίας γραφείου, λόγω τραυμάτων ή παθήσεων, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, συμπεριλαμβανόμενου και του προσωπικού που εκτελεί γραφική υπηρεσία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, «Κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας προσωπικού Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής», ορίζεται ότι η υπαγωγή στελέχους ΛΣ–ΕΛΑΚΤ σε κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας διενεργείται από το αρμόδιο, Συμβούλιο Κρίσεων, μετά από γνωμάτευση της Ανώτατης του Ναυτικού Υγειονομικής Επιτροπής, στην οποία και θα παραπέμπονται κατόπιν σχετικής διαταγής του αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Η κατάσταση της μόνιμης διαθεσιμότητας ενεργείται, για τη θέση των αξιωματικών ΛΣ–ΕΛΑΚΤ με Προεδρικό Διάταγμα που προκαλείται από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ για τους ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες ΛΣ–ΕΛΑΚΤ με υπουργική απόφαση.

Όσοι είναι σε μόνιμη διαθεσιμότητα δεν μπορούν να επανέλθουν στην πρότερη κατάστασή τους, δεν εκτελούν υπηρεσία, δεν φέρουν στολή και δεν συντάσσονται για αυτούς σημειώματα ή εκθέσεις αξιολόγησης. Επιπρόσθετα, έχουν όλα τα ευεργετήματα που προβλέπονται για ιδίου βαθμού εν ενεργεία ή συνταξιούχο προσωπικό του ΛΣ– ΕΛΑΚΤ και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία.

Τα στελέχη του ΛΣ–ΕΛΑΚΤ που τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας δεν κατέχουν οργανικές θέσεις, προάγονται όμως κατ’ εξαίρεση, εφόσον δεν συμπληρώνουν συντάξιμη υπηρεσία, άνευ τηρήσεως των διατάξεων που αφορούν τα ειδικά τυπικά προσόντα προαγωγής. Οι προαγωγές των Αξιωματικών και λοιπών βαθμοφόρων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που έχουν υπαχθεί στην κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, διενεργούνται μετά από τελική κρίση της σωματικής τους ικανότητας και τις δικαιούνται μόνο όσοι εξ αυτών εξακολουθούν και παραμένουν στην κατάσταση αυτή.

Τέλος, αναφορικά με τις αποδοχές, τα στελέχη του ΛΣ– ΕΛΑΚΤ που τίθενται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας, λαμβάνουν ισόβια τις αποδοχές των εν ενεργεία ομοιόβαθμών τους. Επιπρόσθετα, αναγνωρίζονται σε βάρος του Δημοσίου, δαπάνες για λουτροθεραπεία μια φορά το χρόνο, καθώς και για αγορά, κατασκευή, επισκευή ή αντικατάσταση τεχνητών μελών, μηχανημάτων, προθεμάτων, ειδικών υποδημάτων, τεχνητών οφθαλμών. Ακόμη, δικαιούνται και ετήσιο επίδομα αεροθεραπείας, κατόπιν εξέτασης ανά δεκαετία από την Ανώτατη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή, η οποία γνωματεύει κάθε φορά και κατά περίπτωση για την ανάγκη χορήγησης αυτού, με βάση την πάθηση, νόσο ή βλάβη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει