Με βροχερό φόντο θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί σήμερα και από τα βορειοδυτικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη. Αρχικά θα επικρατούν νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Αύριο αναμένονται στα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές από το απόγευμα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα είναι βροχερό στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται την Καθαρά Δευτέρα αλλά θα διατηρηθούν οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Περισσότερα για τον καιρό στο weather.gr.