Τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», χαρτογραφώντας όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος, συνεχίζει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως γνωστοποιεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του, το υπουργείο προχωρεί στην υποχρεωτική έκδοση των εκθέσεων όλων των πληροφοριακών συστημάτων με ειδική διάταξη νόμου στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του. Η έκθεση ΗΛΙΟΣ και η έκθεση ΕΡΓΑΝΗ θα εκδίδονται υποχρεωτικά μέχρι και την 15η μέρα του επόμενου μήνα της καταγραφής.

Η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα εκδίδεται υποχρεωτικά μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

Με αφορμή τα σημερινά τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» που αφορούν τον μήνα Ιούλιο 2020 από τα αναλυτικά στοιχεία, το υπουργείο άντλησε και παραθέτει συνοπτικά πέντε κρίσιμα δεδομένα:

§ Πλήθος Συνταξιούχων: 2.491.407

§ Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.259.257.098,76€

§ Μέση Κύρια Σύνταξη: 725,74€

§ Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,16€

§ Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 13.790

Όλη η έκθεση εδώ. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.