Η μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας «μιλάει» στην καρδιά των ανθρώπων της εδώ και 57 χρόνια

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία «κλείνει» τα 57 και το γιορτάζει με μια αναδρομή στην ιστορία της


ΕΛΛΑΔΑ
18:24
08/07/2020
Η μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας «μιλάει» στην καρδιά των ανθρώπων της εδώ και 57 χρόνια
2
loading

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μας ταξιδεύει στα 57 χρόνια ιστορίας της μέσα από ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Στο βίντεο-αφιέρωμα για την εταιρεία, εργαζόμενοι παλιοί και υφιστάμενοι, συνεργάτες και συγγενείς των ιδρυτών της, θυμούνται και διηγούνται στιγμές που τους «σημάδεψαν» και συνέθεσαν το παζλ της συναρπαστικής ιστορίας της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στην Ελλάδα.

Η επιτυχία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, οφείλεται, όπως περιγράφεται στο ντοκιμαντέρ, στη μεγάλη πίστη των εργαζομένων στην εταιρεία και στα προϊόντα της. Την ίδια πίστη είχε και η εταιρεία στους εργαζομένους της και για αυτό δεν έπαψε ποτέ να επενδύει σε αυτούς.

«Εδώ ήρθα σαν φοιτήτρια και έφυγα σαν γιαγιά», δηλώνει συγκινημένη η Ιωάννα Τριφύλλη που διετέλεσε οικονομική διευθύντρια της Εταιρείας την περίοδο 1990-2009. Εκείνη και η Δανάη Χατζημιχάλη, προϊσταμένη πωλήσεων χονδρεμπορίου Ν. Ελλάδας έως και το 2006, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των πρώτων γυναικών που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης σε τομείς που εκείνη την εποχή ήταν ανδροκρατούμενοι τόσο στην εταιρεία όσο και για τις περισσότερες ελληνικές, ακόμα και ξένες, επιχειρήσεις. Για 57 χρόνια, η πολιτική της εταιρείας είναι να παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όσους το επιθυμούν, το προσπαθούν και το αξίζουν.

Την ίδια στιγμή είναι μια εταιρεία που πάντα βάζει σε προτεραιότητα τον καταναλωτή.  «Όταν ο πατέρας μου πήγαινε κάπου για φαγητό και έβλεπε έναν πελάτη να πίνει Άμστελ, ζητούσε τη διεύθυνσή του και του έστελνε την επόμενη ημέρα μπίρες στο σπίτι του», θυμάται η κόρη του ιδρυτή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Γιώργου Χατζηβασιλείου, Μυρένα.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πορεύτηκε από την ίδρυσή της το 1963, με τους δικούς της ανθρώπους. Τους εργαζόμενους της που θεωρούν την εταιρεία σπίτι τους, τους συνεργάτες, με τους οποίους έχει χτίσει άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης και τους καταναλωτές των προϊόντων της που με την προτίμησή τους την έχουν αναγάγει ως τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ελλάδα. «Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για μένα είναι η ζωή μου. Αν ξαναερχόμουνα ποτέ σε αυτό τον κόσμο θα ήθελα να ξανακάνω αυτή την πορεία», δηλώνει για την επαγγελματική του πορεία στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία ο Μηνάς Τανές, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας από το 1976 έως το 2005.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar jjjiimmyyy

    Μούσια...
    Γιατί δεν λέτε τι τραβάνε οι πελάτες της...;πόσα πρόστιμα έχει φάει για προσπάθειες γαλουχησης της αγοράς;
    Εμπάργκο και μπύρες μόνο από μικρές ζυθοποιίας...

  2. avatar Παντα στο τραπεζι μας ηταν η γνωστη μπυρα

    Ζύθος ,οινοπνευματουχο ποτό που παράγεται με την ζύμωση τών ευδιάλυτων στοιχείων τής βυνης και με την προσθήκη λυκίσκου .Είναι ποτό διεγερτικό ,θρεπτικό ,και το λιγώτερο βλαβερό απο τα οινοπνευματώδη ποτά .Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή τού ζύθου είναι το νερό το κριθάρι ο λυκίσκος .Το νερό είναι κοινό ,το κριθάρι είναι ανωτέρας ποιότητας απο το κοινό κριθάρι κι έχει μεγάλη απόδοση σε εκχύλισμα , ο λυκίσκος είναι απαραίτητος στη ζυθοποιία και αναντικαταστατος δίνει την πικρή γεύση το χαρακτηριστικό άρωμα και συντελεί στο αφρισμα και τη συντήρησή του . Η παρασκευή τού ζύθου περιλαμβάνει 4 εργασίες : την παρασκευή τής βυνης ,την ζαχαροποιηση της ,την προσθήκη τού λυκίσκου ,τη ζύμωση τού ζυθογλευκους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει