«Υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε δημότη και δημότισσας να είναι αδελφή, γκέουλας, λεσβία, τρανς, κουηρ, μπάι, στρέιτ ή όπως αλλιώς ποθεί η ψυχούλα του/της, και να το λέει! Όπως και το δικαίωμα κάθε οροθετικού όπως εγώ, να το λέει ή να μην το λέει! Τέλος! Οι άλλοι να μη με ψηφίσετε!».

Αυτή την ανάρτηση έκανε προχθές στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Και γνωστοποίησε με αυτό τον τρόπο ότι είναι φορέας του ιού του AIDS.

«Από την ώρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου, άρχισα να δέχομαι ερωτήσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Θεώρησα σωστό να βγάλω από τη μέση τα προσχήματα και να απαντήσω ανοιχτά, για να τελειώνω με αυτά. Εξάλλου, όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τη δράση μου, ξέρουν ότι δεν το βουλώνω σε ερωτήσεις που μου γίνονται», λέει στα Νέα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος προσθέτοντας ότι η ακτιβιστική του δράση για το θέμα του AIDS αρχίζει από τον Δεκέμβριο του 1985.

«Υπερασπίζομαι τους ομοφυλόφιλους και τους οροθετικούς, όπως υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε δημότη να λατρεύει το Θεό που γουστάρει αν δεν παραβιάζει τα ευρωπαϊκά ανθρώπινα δικαιώματα ή το δικαίωμα κάθε μετανάστη να ζητήσει νομιμοποίηση στη χώρα μου σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες με τις πολύχρωμες διαφορετικότητές τους.