Πολύ αισιόδοξο είναι το μήνυμα από τα πρώτα τεστ για τον κορονοϊό που έγιναν σε τουρίστες στα αεροδρόμια, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (3/7) ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εστίασε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, στο άνοιγμα του τουρισμού και τις εστίες που προκαλούν ανησυχία.

Έκανε λόγο για σωστή επιλογή κρατών από τα οποία δεχόμαστε τουρίστες χωρίς συστηματικούς ελέγχους σε όλους, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που λαμβάνουν δείγματα κάθε μέρα που θα περνάει θα βελτιώνονται όλο και περισσότερο ώστε να μειώνεται ο χρόνος παραμονής των τουριστών στο αεροδρόμιο.

«Θα χρειαστούμε άλλες 10-20 ημέρες για να δούμε την επίπτωση του ανοίγματος της χώρας μας στους τουρίστες» τόνισε και συμπλήρωσε «θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά το ζητούμενο είναι να κινηθεί σε λογικά όρια ενώ το σημαντικό είναι να μπορεί κανείς να ανιχνεύει και να ιχνηλατεί τα όποια κρούσματα και να περιορίζει τους ανθρώπους που βγαίνουν θετικοί».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ξάνθης ο Αθανάσιος Δημόπουλος είπε: «Υπάρχει μία κινητικότητα εντός της περιοχής και επισκέψεις που δημιουργούν τις αναζωπυρώσεις. Όταν ο ιός υπάρχει σε μία περιοχή είναι δύσκολο να εξαλειφθεί. Αυτός οι εστίες παραμένουν στην περιοχή».

«Το δεύτερο κύμα φέρεται να το έχουμε το φθινόπωρο όπως ισχύει και με την γρίπη» δήλωσε.